Voor wie werken we?

Referenties

Decura werkt voor kleinschalige zorginstellingen, zodat de medewerkers op de vloer alle aandacht kunnen besteden aan de cliënt. Op deze pagina vindt u enkele klanten aan het woord. Zij delen graag hun verhaal over de samenwerking met Decura. 

Eddy van Gool - Crataegus Zorg

‘Decura ontzorgt mij in alles. Van het berichtverkeer met Vecozo tot contracten met het zorgkantoor. Wanneer het administratief een beetje ingewikkeld wordt, stuur ik het door naar Decura. Waar ik heel blij mee ben, is dat zij de productieverantwoording van de WMO voor ons doen. Ze houden in de agenda alles bij en als ik mijn akkoord moet geven, dan bellen ze me. Zij doen voor mij het voorwerk en zetten alles goed op papier. Zo ondersteunen zij mij maximaal met alle administratie.

Versimpelen van complexe zaken
Daarnaast heb ik een goede klik met de organisatie. Ik houd ervan als mensen recht voor hun raap zijn en mij bij de les houden. Administratie is nu eenmaal niet mijn sterkste kant. Ik heb een goede klik met Jeroen, hij is een out-of-the-box denker en versimpelt complexe zaken. Bijvoorbeeld bij het verantwoorden van de extra kosten als gevolg van corona. Ik lig dan echt wakker over hoe ik dit aan het zorgkantoor kan verantwoorden. Jeroen bedenkt in no time hoe we dit het beste kunnen doen. Dat komt door zijn ervaring én omdat hij goed op de hoogte is van alle regels.

Kleinschalig met grootschalige kennis
Ooit denk ik wel eens: ‘kan ik hier niet beter iemand voor aannemen?’ Maar dan zit er één persoon op kantoor en die kan in z’n eentje nooit alle kennis in huis hebben. Door DeCura hebben wij de voordelen van kleinschaligheid en grootschalige kennis. Dat is waarom ik bij DeCura zit.’

Jeroen Goosen - Coöperatie Hesterhuizen

Decura is de backoffice van Coöperatie Hesterhuizen. Alles wat voor onze leden geregeld moet worden, stuur ik naar Decura in de wetenschap: zij gaan het goed voor ons regelen. En voor onze leden. Er was eens een lid dat toegang nodig had tot het zorgkantoor, zodat hij zijn klanten kon aanmelden en daar ook voor betaald zou krijgen. Dat kreeg het lid niet voor elkaar met een andere partij. Ik bracht hem in contact met Decura en zij kregen het wél voor elkaar. Bij Decura weet ik: ik word altijd geholpen.

Betrokken bij de mens achter de klant
Intern is er bij DeCura veel veranderd. Voorheen vond ik het soms een blauw administratiekantoor dat draaide als een urenfabriek. Met de komst van Jeroen, is het DNA veranderd. Er staat nu een club van mensen die betrokken is bij de mens achter de klant. Decura gaat nu met hun klanten samen op weg. Ze laten de klant pas los als hij ‘volwassen’ is en losgelaten kan of wil worden.

Nicoline van Iperen - Linge’s Zorglandgoed

Decura verzorgt voor ons de achterkant van de cliëntadministratie en het contact met het zorgkantoor. Zelf beheer ik het contract en daarbij ondersteunt Decura mij waar nodig. Ook behandelen de medewerkers van Decura alle meldingen in VKZO zodat de declaraties goed gedaan worden. Dit najaar hadden we onze eerste audit voor onze hele cliëntadministratie, de invoer en de uitvoer. Daarvoor heb ik ook, op verzoek van het zorgkantoor, een controleplan geschreven. Daar heeft DeCura mij feedback op gegeven, zodat het een goed plan werd. Met de aanvullingen van het zorgkantoor stond er uiteindelijk een doordacht vastgesteld plan, waarmee we de audit goed doorkwamen.

Meer dan een leverancier
In de samenwerking voelt het alsof we collega’s zijn. Decura is meer dan een leverancier. Dit zie ik terug in de betrokkenheid van de medewerkers en dat ze onze organisatie goed kennen. De brede expertise van Decura komt ons goed van pas. Zij hebben veel kennis van dagbesteding, WLZ en zorg in natura. Zo komen we als organisatie steeds een stapje verder. Onze organisatie is anders dan andere, wij willen ons onderscheiden. Decura begrijpt dat en helpt ons op maat.

Zelf doen of uitbesteden?
De klik met DeCura is zowel op de persoon, als de visie, als de uitvoering. We stonden voor de afweging: doen we alle administratie zelf of gaan we uitbesteden? Administratie is een heel belangrijk onderdeel van onze organisatie. Als we ons declaratieproces goed in orde hebben, komt er geld binnen om de juiste zorg te kunnen verlenen. Daarom moet dit zo goed mogelijk gebeuren.  We willen zo weinig mogelijk overhead en doen heel veel zelf, maar als je nog de volledige administratie moet doen, naast al je andere taken, dan kun je het nooit goed doen. Zo denken wij erover en daarom laten wij ons graag ontzorgen door Decura.

Wij staan u te woord!

Zelf een referentie achterlaten of benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Wij kijken graag met u mee!